Terug

Olieverf losse tubes

Olieverf losse tubes

Studiekwaliteit olieverven

De Van Gogh olieverf van Talens en de Winton serie van Winsor & Newton vallen onder de studiekwaliteit verven in ons assortiment, veel verf voor weinig geld! De tubes hebben een inhoud van 200ml waardoor je veel tot je beschikking hebt, dit wil nog niet zeggen dat je er langer mee kunt schilderen. De verf is namelijk niet bijzonder hoog gepigmenteerd (geen sterke kleuren) en de dekkracht is niet uitmuntend. In studiekwaliteit wordt vulmiddel gestopt om de verf te vermeerderen, hierdoor krijg je meer maar dit vulmiddel heeft geen positieve invloed op de kleursterkte en dekkracht van de verf. Wij raden deze tubes daarom aan voor beginners, grootgebruikers en kunstenaars die graag olieverf dik aanbrengen op een ondergrond.

Artist kwaliteit olieverven

‘Artist’ kwaliteit olieverven daarentegen bevatten veel minder vulmiddel en meer pigmenten, door de betere olie tot pigment verhouding zijn de kleuren briljanter en dekken deze beter, gevoelsmatig heb je hierdoor minder verf nodig, aangezien de verf meer met je meewerkt. Artist kwaliteit verven in ons assortiment zijn de Rembrandt, Artist’s serie van Winsor & Newton en de Cobra (watervermengbaar) serie, wij raden Artist kwaliteit aan voor kunstenaars die meer uit hun verf willen halen.

Professionele olieverf

De meest professionele olieverf uit ons assortiment is de Scheveningen verf van Oud Holland, deze tubes bevatten bijna geen vulmiddel en de pigment tot olie verhouding is daardoor uitmuntend. De verf smeert erg goed en de kleuren zijn erg briljant, de verf wordt in Nederland geproduceerd.

Watervermengbare & sneldrogende olieverven

In ons Assortiment zitten ook watervermengbare olieverven; de Artisan van Winsor & Newton valt onder de studiekwaliteit verven en de Cobra onder de Artist kwaliteit, de olie van deze verven zijn aangepast zodat ze mengbaar/verdunbaar zijn met water, hierdoor heb je geen middeltjes als terpentijn nodig om jouw verf te verdunnen. Houdt er wel rekening mee dat indien je alleen water gebruikt de verf vrij langzaam droogt, wij raden daarom aan om een beetje Cobra sneldrogend schildermedium toe te voegen.

Een unieke verf in ons assortiment is de Griffin Alkyd van Winsor & Newton, deze zit kwa pigmentering tussen studie- en artist in en het unieke is dat deze verf van zichzelf sneller droogt. Doordat de verf van zichzelf sneller droogt hoef je geen sneldrogende mediums toe te voegen.

Schildertips en technieken

Kijk op de olieverf mediums pagina voor verschillende tips, technieken en hoe je een medium kunt toepassen.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »