Terug

Wij zijn (deels) op vakantie, levertijden zijn langer en bepaalde dagen zijn wij gesloten. Klik voor meer informatie.

Alle mediums voor acrylverf

Acrylverf is een zeer uitgebreide en moderne techniek, met een medium kun je de eigenschappen van jouw acrylverf aanpassen. Klik op een product voor de bijbehorende eigenschappen.

Alle mediums voor acrylverf

Acrylverf is een zeer uitgebreide en moderne techniek, met een medium kun je de eigenschappen van jouw acrylverf aanpassen. Klik op een product voor de bijbehorende eigenschappen.

Wat is een medium?

Een medium is een mengsel/substantie die je toe kunt voegen aan jouw acrylverf. Een medium heeft invloed op de volgende kwaliteiten van de verf: droogtijd, glansgraad, vloeibaarheid en viscositeit.

Acrylverf vloeibaarder maken

Met een acrylverfmedium (verkrijgbaar in glans en mat) kun je jouw acrylverf wat vloeibaarder maken. Acrylverf kun je mengen met water maar het nadeel hiervan is is dat de verf iets 'uit elkaar valt' en daardoor niet heel fijn blijft om mee te schilderen. Een acrylverf medium van bijvoorbeeld Amsterdam is hier een goed alternatief voor, het heeft ook invloed op de glansgraad

De droogtijd van acrylverf verlengen

Acrylverf droogt over het algemeen vrij snel, waardoor je bijvoorbeeld geen technieken als 'mengen op het doek' kunt uitoefenen, het is daarom een idee om een droogvertragend medium of een retarder te mengen met jouw verf. Deze mediums zorgen ervoor dat jouw verf minder snel droogt.

Acrylverf verdikken

Met een Amsterdam gel medium kun je jouw acrylverf verdikken zodat je structuur op het doek aan kunt brengen, verkrijgbaar in een normale, heavy en extra heavy variant. De normale variant zorgt voor lichte verdikking terwijl de extra heavy de verf erg stevig maakt. (waardoor 3D structuur effecten erg makkelijk worden)

Materialen verlijmen in jouw schilderij

Amsterdam gel mediums (bij voorkeur de extra heavy) kun je ook gebruiken als lijm om zand, textiel en andere materialen te verlijmen in jouw schilderij. Een alternatief voor de gel mediums is de Amsterdam acrylbinder, die tevens fungeert als bindmiddel voor acrylverf. 

Lees meerSluiten

Filters

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »