Terug

Van 5 Augustus tot 23 Augustus zijn wij gesloten i.v.m onze vakantie, bestel op tijd!

Olieverf penselen & kwasten

Olieverf penselen & kwasten

Olieverf kent veel verschillende technieken en daar horen ook verschillende penselen bij, de meest gebruikte haarsoorten zijn varkens, marter, runder en synthetische haren. Runder en varkenshaar zijn kwa prijsklasse wat lager ten opzichte van synthetisch en marterhaar.

Het blijft uitproberen!

Schilderen blijft uitproberen en experimenteren, naarmate je verschillende penselen en soorten hebt gebruikt kom je er vanzelf achter welke penselen, vormen en haren je aanspreken. Wij raden dus ook aan om af en toe en onbekende maat/haar te proberen, misschien dat het wel erg goed bevalt!

Verschillende penseelpunten en modellen

Elke soort punt heeft een andere manier van werken, over het algemeen worden onderstaande punten voor de volgende doeleinden gebruikt:

  • Rond: voor het detailwerk (vooral de kleine maten)
  • Plat: voor vlakken en scherpe hoeken
  • Kattetong: voor detail maar ook voor vlakken
  • Waaier: voor vegen, vergulden van lijsten en
  • Spalter: brede kwast voor grote hoeveelheden verf en vernissen

Een voorbeeld penselen beginners set voor olieverf

Een algemene beginnersset die wij zouden aanraden zou onder andere wat kleine maten rond marterhaar bevatten (maat 2 en 4) voor het detailwerk. Voor het algemene werk zouden wij runder, marter en varkenshaar aanraden in het kattetong model (maten 6, 8 en 10). Voor oppervlaktes zouden wij een platte varkenshaar kwast aanraden in de maat 12 of 14, of een varkenshaar spalter 2470 in de maat 40.

Het is handig om wat penselen in dezelfde maat te hebben, zo kun je verf in jouw penseel laten zitten en tijdens het schilderen wat meer wisselen. Indien je maar een penseel hebt voor bijvoorbeeld het detailwerk dan moet je deze continu schoonmaken tijdens het schilderen

Lees meerSluiten

Filters

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »