Terug

Van 5 Augustus tot 23 Augustus zijn wij gesloten i.v.m onze vakantie, bestel op tijd!

Schildersdoeken

Schildersdoeken

Schildersdoeken voor amateurs en professionals

In ons assortiment schildersdoeken zitten doeken voor de amateurs maar ook voor de professionals. Elk type schildersdoek heeft zijn eigen kwaliteiten, beginnende schilders die op de kosten letten zou den kunnen kiezen voor katoenen schildersdoeken. Een iets meer ervaren schilder zou kunnen kiezen voor linnen schildersdoeken. In ons assortiment zitten huismerk topkwaliteit linnen en katoenen schildersdoeken met veel verschillende maten.

Linnen schildersdoeken

Onze linnen schildersdoeken zijn van een stevige kwaliteit, de doeken zijn gemaakt van 440 grams schilderslinnen dat voorbehandeld is met 3 lagen gesso. Het grootste voordeel aan een linnen schilderdoek is de zeer lage zuigkracht, hierdoor hoef je minder verf aan te brengen op het doek om een goede penseelstreek neer te zetten, het schilder-proces is hierdoor een stuk fijner en de kunstenaar heeft daardoor meer controle over het aanbrengen van de verf. Een ander groot voordeel is dat linnen schildersdoeken veel gladder zijn dan katoenen schildersdoeken, hierdoor kun je makkelijker verf uitsmeren en zullen de haren van de gebruikte penselen langer meegaan. Het laatste grote voordeel aan een linnen schildersdoek is dat het minder snel zal gaan ‘hangen’ door temperatuurverschillen of grote hoeveelheden verf, zodra het werk af is zal het doek strakker gespannen zijn en blijven, dit geeft een professioneel effect zodra het schilderij opgehangen is.

Katoenen schildersdoeken

Onze katoenen schildersdoeken zijn goedkoper dan linnen schildersdoeken, het is een ideale keus voor de schilder die minder geld uit wil geven aan zijn materialen. Onze katoenen schildersdoeken zijn gemaakt van 335 grams schilders-katoen. Om de zuigkracht van een katoenen schildersdoek te verminderen zou je een extra laag gesso (grondering) aan kunnen brengen, bij een linnen doek is dit  niet nodig. Let er wel op dat als je wil groeien in jouw vaardigheden dat goed materiaal dan altijd helpt, wij raden daarom aan om studies en oefeningen op een katoenen doek te doen maar een goede uitdaging (waar je jezelf mee ontwikkelt) op een linnen schildersdoek te doen.

Naturel linnen schildersdoeken

Naturel linnen schildersdoeken zijn gegrond met huidenlijm in plaats van gesso, dit is een transparante en goedkopere manier van gronden. Een bijkomend effect is dat je daardoor op een bruin schildersdoek kunt beginnen. De kwaliteit van naturel linnen zit tussen onze katoenen en linnen schildersdoeken in.

Portret linnen schildersdoeken

Portret linnen is een een linnen schildersdoek dat gemaakt is van een zeer fijne linnen. Het schildersdoek heeft een oppervlak met weinig structuur en het is behandeld met 3 lagen gesso. Portret linnen schildersdoeken zijn ideaal voor een schilder die graag glad schildert en zijn verf dun aanbrengt. Onderwerpen zoals portretten waar details belangrijk zijn is portret linnen een goede keus. Het doek is wel gemaakt van een lichter linnen dan ons eigen linnen schildersdoek. Als je graag op grote maten schildert dan zouden wij onze eigen linnen schilderdoeken aanraden.

3D schildersdoeken

In ons assortiment zitten ook 3D schildersdoeken, deze doeken zijn gespannen op een 41mm dik frame. Deze doeken kun je ideaal combineren met onze 3D baklijsten.

Besteleenheden

De huismerk schildersdoeken uit ons assortiment zijn bestelbaar in aantallen van 3 (halve/volle doos) en de niet gangbare maten zijn te bestellen per 5/6 (volle doos)

Winkelvoorraad

Niet alle maten zijn standaard op voorraad in onze winkel, alleen de gebruikelijke maten. Schildersdoeken kunnen per stuk afgehaald worden in onze winkel. De 10% korting wordt alleen in onze winkel toegepast bij het aanschaffen van 3 huismerk schildersdoeken. Neem contact op indien je graag één of meerdere doeken wil reserveren. Toch liever één doek bestellen? Vul dan het contactformulier in op de contactpagina voor de mogelijkheden.

Lees meerSluiten

Filters

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »